BABCINY PLESNIACZEK

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis znalazlam w babci szufladce bogatej w sprawdzone przepisy i jest poprostu pyszny!!!!

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki, kostka tłuszczu może być palma, 4 jajka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka cukru, torebka cukru waniliowego, łyżka kakao, słoiczek marmolady najlepiej włąsnorobnej.

Babciny plesniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babciny pleśniaczek 1. 1.Mąke tłuszcz 4 żółtka i proszek do pieczenia zagniesc podzielic na trzy czesci do jednej kakao jedna czesc wlozyc do zamrażalnika.
    2.Z białek ubić piane ze szklanka cukru i cukrem waniliowym
    3.Układamy na tortownicę okrąglą warstwe jasna na to dżem utarta druga warstwe z kakaem na to piane z bialek, a na piane utrzec jasna warstwe z zamrazalnika. I do piekarnika 180 stopni 45 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy