Babeczka kopiec kreta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Masło zmiksować dodać cukier i dwa żółtka . Gdy uzyskamy jednolita masę dodajemy po trochę mleka. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubić białko na sztywną pianę. Dodać ją do ciasta i wymieszać delikatnie łyżką. Do blaszki wkładamy papierowe foremki. napełniamy je ciastem. Pieczemy 180C przez 20 minut.
2.Bita śmietana:
Śmietankę miksujemy na najwyższych obrotach w połowie dodajemy cukier waniliowy i śmietan fix. Miksujemy do uzyskania bitej śmietany.
Kroimy banana w grube plastry.
3.Za pomocą małej łyżeczki wydrążamy otwór w środku. Wkładamy na dno banana i wypełniamy bitą śmietanę. Na górę posypujemy okruszkami wydrążonego ciasta.
Porady
Śmietana 30% najlepsza jest z kubeczka. Nie ma kartonowego posmaku.
Komentarze