Babeczki tiramisu

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Doskonałe babeczki na deser. Bardzo łatwe w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na babeczki:
    110g masła
    110g jasnego brązowego cukru
    110g maki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżka kakao
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku
    2 jajka
    łyżka rumu
    Składniki na krem:
    300ml kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżka kako
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  • 2. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo cukier dalej ucierając. Dodać jajka miksując po każdym dodaniu. Dodać kawę i zmiksować.
  • 3. Mąkę, proszek, sodę, kakao przesiać a następnie dodać do masy maślanej i wymieszać rózgą do połączenia składników.
  • 4. Formę na muffinki wyłożyć 10 papilotkami i uzupełnić ciastem do 2/3 wysokości.
  • 5. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić.
  • 6. Przygotować krem. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i wymieszać. Ozdobić babeczki kremem śmietanowym wyciskając przez rękaw cukierniczy. Oprószyć kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować