Babeczki walentynkowe- kakaowe z nadzieniem z białej czekolady

0 (0 ocen)

  • 30 min

idealne na walentynki, ale również na co dzień :)

  • 30 min

Składniki:

  • 40 g kakao
    100 g mąki
    100 ml mleka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    80 ml oleju
    16 kostek czekolady białej
    2 jajka
    3 łyżki ksylitolu/ 3/4 szklanki cukru białego

    Krem:

    200 ml śmiatanki 36%
    barwnik czerwony
    ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki walentynkowe- kakaowe z nadzieniem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki mieszamy w misce ( mąka, proszek, soda). Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim kakao. Do rozpuszczonego kakao dodajemy jajka mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Dodajemy olej, ekstrakt, cukier, mieszamy, Dodajemy przesiane suche składniki, mieszamy trzepaczką.

    Łyżką nakładamy do foremek na babeczki (papilotek) po 1 łyżce, dodajemy dwie kostki białej czekolady i przykrywamy drugą łyżką ciasta.

    Pieczemy przez 25 min do tzw. suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na opcji góra-dół.

    Krem: śmiatankę kremówkę, ubijamy, dodajemy 1 kroplę barwnika. Przekładamy do szprycy i dekorujemy, ostudzone babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować