Przygotowałam babeczki inspirowane słynnym koktajlem: z kremem z mango i kremem jogurtowym. Są przepyszne, wprost rozpływają się w ustach.Na pewno zasmakują dzieciom, sprawdzą się na przyjęciach i uroczystościach.
4.49 (194 ocen)
Porady
Przepis na krem z mango(wysłałam wcześniej): „SKŁADNIKI: • 420g puree z mango (2 średnie owoce), • 90g cukru, • 30ml soku z cytryny, • 3 żółtka, • 35g masła, • 1 i ½ łyżki mąki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE: Do przygotowania kremu używamy bardzo dojrzałe, miękkie owoce. Mango po obraniu miksujemy blenderem na gładki mus i odważamy 420g puree. Puree łączymy z cukrem, sokiem z cytryny i żółtkami. Mksujemy je przez 30s mikserem. Masę przelewamy do większego rondelka i wstawiamy na wolny ogień. Masę podgrzewamy co jakiś czas mieszając, nie może się zagotować! W tym czasie mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w 2 łyżkach zimnej wody. Tuż przed samym zagotowaniem masy wlewamy rozrobioną mąkę. Rondelek ponownie wstawiamy na wolny ogień i mieszamy – masa powinna wyraźnie zgęstnieć. Chwilkę podgrzewamy i znowu tuż przed samym zagotowaniem masę ściągamy z ognia. Dodajemy masło i mieszamy do jego rozpuszczenia, połączenia się z kremem. Krem odstawiamy do wystudzenia.
Komentarze