Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muffinki: Miękkie masło miksujemy z masłem orzechowym oraz cukrem brązowym i waniliowym na puszysta masę. Następnie wbijamy do masy po jednym jajku cały czas miksując. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem, wlewamy mleko i całość miksujemy na najniższych obrotach ze względu na to że ciasto jest gęste. Na koniec wsypujemy obie posiekane czekolady oraz orzeszki i łączymy z masą mikserem lub szpatułką. Formy do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy dużą łyżkę ciasta (używam łyżki do lodów) do wysokości 3/4 foremki. Pieczemy 20 min. w 180ºC i studzimy.
2.Krem: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę a następnie dodajemy masło orzechowe i mleko i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem ozdabiamy babeczki i posypujemy prażonymi orzeszkami. Smacznego :)
Komentarze