Babeczki z białą czekoladą i klementynkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwe babeczki o pysznym manadarynkowym aromacie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukier: 110 gramów
    - jajka duże: 2 sztuki
    - masło: 110 gramów
    - biała czekolada: 100 gramów
    - mąka: 140 gramów
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - skórka starta z klementynek: 3 sztuki
    - sok wyciśnięty z klementynek: 2 sztuki

Babeczki z białą czekoladą i klementynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuść razem z rozdrobnioną czekolą i lekko ostudź.
  • 2. Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Zmieszaj razem mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Mąkę dodawaj do masy jajecznej na zmianę z masłem z czekoladą. Na koniec dodaj skórkę startą z klementynek oraz sok. Lekko wymieszaj.
  • 4. Masę nałóż do przygotowanych papilotek. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut (do suchego patyczka).
  • 5. Po upieczeniu przestudź i udekoruj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy