Babeczki z jagodami na migdałowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier utrzreć z masłem na puszystą masę i dodać mielone bez skórki migdały.
2.Ciastem wyłożyć papilotki do muffinek i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut. Przestudzić.
3.W między czasie ubijamy mascarpone i na koniec ubijania dodajemy 3 łyżki lemon card (Przepis podaję tu: http://kuchnia.bobyy.pl/przepis/lemon-curd-4)
4.Na wystudzone spody babeczek nakładamy masę mascarpone i jagody.
5.Łyżkę cukru pudru mieszamy z łyżką wody. Podgrzewamy na patelni, doprowadzając do wrzenia i wrzucamy jagody. Podgrzewamy 30 sekund i zdejmujemy z ognia. Jagody dzięki temu zabiegowi robią się błyszczące i smakowite.
Komentarze