Babeczki z jagodami na migdałowym spodzie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Nic dodać nic ująć.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - masło: 100 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - migdały mielone: 100 gramów

    - mascarpone: 200 gramów
    - lemon curd: 3 łyżki

    - jagody: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Dodatki

Babeczki z jagodami na migdałowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier utrzreć z masłem na puszystą masę i dodać mielone bez skórki migdały.
  • 2. Ciastem wyłożyć papilotki do muffinek i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut. Przestudzić.
  • 3. W między czasie ubijamy mascarpone i na koniec ubijania dodajemy 3 łyżki lemon card (Przepis podaję tu: http://kuchnia.bobyy.pl/przepis/lemon-curd-4)
  • 4. Na wystudzone spody babeczek nakładamy masę mascarpone i jagody.
  • 5. Łyżkę cukru pudru mieszamy z łyżką wody. Podgrzewamy na patelni, doprowadzając do wrzenia i wrzucamy jagody. Podgrzewamy 30 sekund i zdejmujemy z ognia. Jagody dzięki temu zabiegowi robią się błyszczące i smakowite.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Mascarpone Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować