Babeczki z kaszy jaglanej

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Królowa w śród kasz, wyśmienita na każdą porę dnia i roku na słodko czy slono. Dziś babeczki na sposób wytrawny.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 pieczarek
    1/2 cukinii
    2 ząbki czosnku
    olej rzepakowy do smażenia
    5 grubych plasterków sera żółtego
    papryczka chilli
    jajko
    przyprawy: pieprz ziarnisty, sól, papryka słodka, gotowa mieszanka do warzyw
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Babeczki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy i gotujemy na małym ogniu w osolonej wodzie,często mieszamy żeby się nie przypaliła, w razie konieczności podczas gotowania dolewamy wodę. Studzimy.

    Pieczarki, cukinie, chili oraz czosnek rozdrabniamy na drobne kawałki podsmażamy na oleju pod koniec dodajemy przyprawy.

    Ser żółty kroimy w grubą kostkę.

    Kaszę przekładamy do blendera i chwile miksujemy, dodajemy jajko, ser żółty oraz warzywa mieszamy i przekładamy do foremek.

    Pieczemy około 15 minut w tem. 200 stopni

    Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować