Babeczki z likierem i marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puch, wbijaj pojedynczo jajka ciągle miksując.
2.Z pomarańczy wyciśnij sok i wymieszaj z likierami. Marcepan zetrzyj i zmieszaj z mąką, dodaj proszek do pieczenia. Mąkę z marcepanem dodawaj do ubijanych jajek naprzemiennie z sokiem z likierami.
3.Przygotuj 5 foremek, moje miały śred. 12 cm i dziurkę w środku. Foremki wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wyłóż ciasto, tak na 3/4 wysokość foremek. Babki piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 15-17 minut. Po wyjęciu z pieca pozostaw je w formach, dopiero jak ostygną wyciągaj i posypuj cukrem pudrem.
Komentarze