Babeczki z soczewicy

4.51 (186 ocen)

Pomysł na oryginalne muffiny.

Składniki:

  • 40 dag zielonej soczewicy
    4 marchewki
    3 łyżki zarodków pszennych
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 jajka
    3 łyżki oleju
    przyprawa curry
    zioła prowansalskie
    pieprz ziołowy
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Babeczki z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić, przestudzić i rozgnieść widelcem. Marchewki umyć, oskrobać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka rozkłócić i wraz z marchewką oraz koncentratem pomidorowym dodać do soczewicy. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić curry, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą - raz jeszcze wymieszać. Masę przełożyć do foremek muffinowych i piec ok. 25 minut w 190°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować