Babeczki z toffi

4.5 (168 ocen)

Babeczki bardzo ładnie się prezentują i wbrew pozorom nie są trudne do wykonania.

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki
    15 dag margaryny
    8 dag cukru pudru
    3 żółtka
    cukier waniliowy
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    1 polewa do ciast lub tabliczka czekolady deserowej
    puszka gotowanego mleka skondensowanego słodkiego
    10-15 dag orzeszków ziemnych niesolonych
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka roztrzepać trzepaczką z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać żółtka z cukrami i zarobić ciasto. Włożyć na chwilę do lodówki aby stężało.
  • 2. Schłodzonym ciastem wylepić foremki i upiec na złoty kolor. Wychodzi około 25-30 sztuk.
  • 3. Polewę rozpuścić według przepisu na opakowaniu lub czekoladę nad parą wodną i wyłożyć na babeczki tak, aby cienko pokryć dno i brzegi wewnętrzne babeczek. Zostawić do zastygnięcia.
  • 4. Masę z mleka przełożyć do szprycy i wyciskać na babeczki. Posypać pokrojonymi orzeszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować