Babeczki z wędzonym łososiem

4.5 (164 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przekąski "palce lizać".

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - słone korpusy babeczek: 8 sztuk
    - musztarda słodka: 4 łyżeczki
    - serek śmietankowy np Almette: 1 sztuka
    - wędzony łosoś: 8 plastrów
    - limonka: 1 sztuka
    - koperek: 1 pęczek
    - duże kapary z łodyżką: 24 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Babeczki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Dno każdej babeczki posmarować połówką łyżeczki musztardy.
    • Do każdej babeczki nałożyć serek śmietankowy, można wycisnąć rozety.
    • Zwinąć różę z plastra łososia i położyć na serku.
    • Udekorować koperkiem.
    • Na talerzyku ułożyć 2 babeczki, ósemkę limonki i 3 kapary.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Impreza Wędzenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować