Babeczki cytrynowe z porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.masło siekam z mąką dodaję żółtko oraz lodowatą wodę ,szybko ,zagniatam ciasto ,zawijam w folię i na pół. godz. odkładam do lodówki. ciasto wałkuję na cienki placek ,wylepiam foremki ciastem( forma od dużych muffinek) piekę 10 minut w temp.180 stopni, upieczone babeczki odstawiam do wystudzenia.
MASA:
budyń sporządzam z 1,5 szkl.mleka dodaję 3 łyżki soku z cytryny
galaretkę rozpuszczam w szklance wody- schładzam
jak galaretka zaczyna tężeć miksuję na piankę ,dodaję do budyniu i na 1/2 godz. wstawiam do lodówki ,porzeczki obieram ,na dno babeczek układam porzeczki następnie tężejącą masę , przyozdobić kiścią porzeczek obsypanych cukrem.
Komentarze