babeczki kawowe espresso

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne babeczki dla smakoszy kawy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 łyżka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    pół szklanki cukru
    2-3 łyżki rozpuszczalnej kawy espresso
    2 jajka
    1szklanka mleka
    100 g roztopionego zimnego masła
    1 cukier waniliowy lub kilka kropel olejku.
    3 łyżki kakao
    12 foremek do muffinek
    forma do pieczenia muffinek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki kawowe espresso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. 3 łyżki rozpuszczalnej kawy wymieszaj z 3 łyżkami ciepłej wody i wymieszaj ,aż do rozpuszczenia kawy. Składniki suche dokładnie ze sobą połączyć. Składniki mokre wymieszać najlepiej łyżką. Do składników suchych wlać mokre składniki i wymieszaj.
  • ciasto 2. Do foremek wkładamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach w elektrycznym piekarniku. Sprawdzamy patyczkiem czy muffinki są już upieczone. Jeśli patyczek jest mokry to pozostaw jeszcze chwilkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować