BABECZKI FRANCUSKIE NADZIANE SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

To świetna przekąska, która zawsze wszystkim smakuje :-)

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    300 g świeżego szpinaku
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    ser feta
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Babeczki francuskie nadziane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. · Umyć świeży szpinak i dokładnie osuszyć, następnie posiekać go nożem.
    · Do rozgrzanego rondelka włożyć masło i wycisnąć dwa ząbki czosnku, lekko podsmażyć.
    · Kolejno dodać szpinak i dalej smażyć do miękkości.
    · Do ostudzonego szpinaku dodać ser feta (rozgnieciony widelcem), pokrojone w kostkę suszone pomidory i dokładnie wszystko wymieszać.
    · Dodać sól i pieprz do smaku.
    · Wylepić ciastem francuskim foremki silikonowe do muffinek. Nakładać do każdej ¾ farszu szpinakowego.
    · Na wierzchu posypać mozzarellą pokrojona w kostkę.
    · Na samym wierzchu można przyozdobić paskami ciasta francuskiego.
    · Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 15-20 minut. SMACZNEGO !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy