Babeczki jajeczne z cukinią i szynką

4.5 (190 ocen)

  • 25 min

Pomysł na śniadanie , wspaniale prezentuje się na Wielkanocnym stole. Pasuje także na przyjęcia , piknik i inne imprezy w gronie przyjaciół. Przekąska zdrowa z małą zawartością tłuszczu. Zdrowa cukinia , odrobinę czosnku i troszkę delikatnej szynki.

  • 25 min

Składniki:

  • 5 jajek

    1 mała cukinia

    10 dag szynki gotowanej

    czosnek granulowany

    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Babeczki jajeczne z cukinią i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbijamy i wlewamy do miseczki. Jajka należy lekko ubić , wymieszać . Nie na pianę . Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę . Szynkę kroimy w plasterki następnie w paseczki. Do jajek dodajemy cukinie i pokrojoną szynk e. Mieszamy . Doprawiamy sola i czosnkiem granulowanym. Mieszamy. Rozlewamy masę do silikonowych foremek do muffinek. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do ścięcia ok 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować