Babeczki, które zawsze się udają

4.94 (206 ocen)

  • 30 min

Są dziecinnie proste w wykonaniu, udają się naprawdę zawsze. Polecam każdemu, kto zaczyna swoją przygodę z pieczeniem ciast.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 12 babeczek.

    Do dwóch misek oddzielamy składniki suche i mokre:

    suche:
    - 1/2 szklanki cukru
    - 1 i 1/5 szklanki mąki
    - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 opakowanie cukru waniliowego

    mokre:
    - 2 jajka
    - 3/4 szklanki dowolnego jogurtu lub mleka
    - 1/4 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.94 (206 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki

Babeczki, które zawsze się udają - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre. Następnie składniki mokre przelewamy do suchych i wszystko mieszamy (nie trzeba tego robić bardzo dokładnie, wystarczy aby się po prostu połączyły). Tak uzyskaną masę przekładamy do foremek i pieczemy przez ok 20 min w temperaturze 170 stopni.

    W zależności od upodobań, do masy można dodać kakao, mak, wiórki kokosowe, czy np. marmoladę.

Porady

Jeśli nie mamy jogurtu lub mleka, można wykorzystać śmietanę. Sama zresztą często mieszam np jogurt ze śmietaną i babeczki zawsze się udają.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować