Babeczki kukurydziane z twarogiem

0 (0 ocen)

  • Średni

Babeczki nie są mocno słodkie, więc śmiało mogą je jeść diabetycy.

  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - kaszka kukurydziana: 1 szklanka
    - mleko: 1 szklanka
    - olej rzepakowy: 0.33 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - miód: 3 łyżki
    FARSZ::
    - półtłusty twaróg: 25 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 3 łyżki
    - słodka śmietanka: 4 łyżki
    - brązowy cukier do posypania: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki kukurydziane z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z olejem, mlekiem i miodem. Mąkę przesiać, wymieszac z proszkiem. Dodać do mokrych składników. Dokładnie wymieszać łyżką. Nakładać po łyżce ciasta do foremek na babeczki czy muffinki.
  • 2. Twaróg utrzeć, a najlepiej zmiksować z jajkiem, dodać cukier oraz śmietankę. Zmiksować na gładką masę. Nakładać po łyżce farszu na ciasto w foremkach. Posypać cienko brązowym cukrem. Piec ok. 25min w temp. 180st. Przed podaniem można zrobić esy-floresy ze stopionej czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Miód Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować