Babeczki lukrowane

5 (178 ocen)

  • 35 min

połączenie tradycji wielkanocnych z prostotą muffinkową - idealny wkłąd do koszyka ze święconką lub pomysł na deser do kawki :)

  • 35 min

Składniki:

  • - 2 jajka
    - 2 szklanki mąki
    - szklanka mleka
    - pół kostki margaryny
    - pół szklanki cukru
    - aromat śmietankowy
    - budyń śmietankowy
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli

    -lukier (pół szklanki cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny)
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Lukier

Babeczki lukrowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i utrzeć z cukrem. Przesiać suche składniki, wbić jajka, dodać aromat, zalać mlekiem i wszystko zmiksować.
  • 2. Foremki (u mnie sylikonowe) na małe babeczki z kominem wypełnić ciastem i piec przez około 20-25 minut w 180. Gotowe muffinki wyjąć z foremek i studzić na kratce.
  • 3. Kiedy babeczki lekko podstygną, polukrować je. Ja dodatkowo posypałam kolorową posypką i na wierzchu ułożylam piankowego kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować