BABECZKI MARCHEWKOWO- BANANOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jedna babeczka to 50 kcal

  • 30 min

Składniki:

  • Mąka pełnoziarnista- 4 kopiaste łyżki
    Mąka kukurydziana- 2 kopiaste łyżki
    Proszek do pieczenia- 1.5 łyżeczki
    Olejek waniliowy- ½ łyżeczki
    Cynanom- ½ łyżeczki
    Banan- 1 średnia sztuka (170g)
    Marchewka- 60 g (1 średnia sztuka)
    Jajka- 2 sztuki
    Cukier brązowy- ½ szklanki

Babeczki marchewkowo- bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski i ucieramy z cukrem i olejkiem waniliowym, następnie dodajemy stopniowo mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, wszystko razem miksujemy.
  • 2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce, banana kroimy w plasterki i widelcem rozwadniamy na papkę. Marchew i banana wrzucamy do miski i ponownie miksujemy.
  • 3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza, do papilotek nakładamy po 2 łyżeczki ciasta i pieczemy w piekarniku przez 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy