Babeczki maślane z malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisem na pyszne babeczki maślane z malinami. Maliny tak naprawdę możecie zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami.Uwielbiam babeczki maślane, są delikatne, po prostu pyszne. I ten piękny zapach towarzyszący ich wypiekaniu...

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki (6 babeczek):
    75 g masła - roztopionego i przestudzonego
    1/2 szklanki cukru pudru
    1/2 szklanki mąki pszennej
    3 białka
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    18 dużych malin
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki maślane z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej !
    Białka ubij na delikatną pianę (nie na sztywną!). Do ubitych białek wmieszaj szpatułką cukier puder i mąkę. Następnie dodaj masło i ekstrakt z wanilii, wymieszaj do połączenia się składników.
    Do każdej papilotki - dodaj 1 łyżeczkę ciasta, połóż po 2 maliny, następnie napełnij papilotki do pełna. Na każdej połóż po 1 malinie.
    Piecz w temperaturze 170 C przez około 25 minut (do suchego patyczka).
    Po wyjęciu z piekarnika, oprósz cukrem pudrem. Mnie osobiście najbardziej smakują na ciepło :) !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować