Babeczki mięsne z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA MIĘSNA
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, posiekać. Do miski włożyć mięso mielone, dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić masą mięsną.
2.Jajka dwie sztuki ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w grubsze plastry.
3.Foremki na babeczki wysmarować tłuszczem, wyłożyć masą mięsną połowę foremki, nałożyć na masę plaster jajka, przykryć jajko masą, dobrze docisnąć rękoma.
4.Babeczkę odwrócić, masa mięsna dobrze odejdzie z foremki, obtoczyć je w bułce tartej, włożyć z powrotem do foremki, docisnąć i wyłożyć babeczki na talerze.
5.Wkładać babeczki na głęboki tłuszcz, smażyć na złoty kolor.
Komentarze