Babeczki mocno bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obrać i pokroić w plasterki, następnie rozgnieść widelcem na "papkę"
2.Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia,kakao, cukier) wsypać do miski i wymieszać, następnie dodać jajka, olej, mleko oraz "papkę" z 1 banana. Wszystko razem zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy.
3.Budyń rozpuścić w połowie mleka, resztę zagotować i dolać budyń. Gotować chwilę, ciągle mieszają, pod koniec dodać papkę z 1 banana, wymieszać, wystudzić.
4.Ciasto nakładać do papilotek do ½ wysokości (około 2 łyżeczki), na każde dodać łyżeczkę masy budyniowo-bananowej i przykryć ciastem.
5.Babeczki należy piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza.
Komentarze