Babeczki orzechowo-czekoladowe z kubeczka

5 (172 ocen)

  • 10 min

Bardzo szybkie w przygotowaniu babeczki. Nie wymagają pieczenia w piekarniku ani użycia miksera. W środku babeczki są mięciutkie. Po prostu super CIACHO !

  • 10 min

Składniki:

  • jajko - 1 szt.
    mleko - 3 łyżki
    olej - 3 łyżki
    nutella - 2 łyżki
    cukier - 2 łyżki
    kakao - 2 łyżki
    mąka pszenna - 4 łyżki
    orzechy włoskie - 3 łyżki
    cukier puder do posypania
    sól - 1 szczypta
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Babeczki orzechowo-czekoladowe z kubeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wbić jajko. Rozbełtać. Dodać mleko, olej, cukier, kakao, sól. Wymieszać. Dodać mąkę, zmielone orzechy i nutelle.
    Przelać do kubka, zapełniając większą połowę. Wstawić do mikrofali na 2 min. Potem otworzyć mikrofalę, aby ciasto nie wykipiało. Następnie ponownie włączyć mikrofalę na 2 min.
    Posypać cukrem pudrem.

Porady

Zamiast nutelli można użyć ulubionych powideł lub masło orzechowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować