BABECZKI PINAKOLADA

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYCHA !!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka tortowa: 3 szklanki
    - soda: 1 łyżeczka
    - PROSZEK DO PICZENIA: 2 łyżeczki
    - olej: 275 mililitrów
    - WIÓRKI KOKOSOWE DO CIASTA: 50 gramów
    - ANANAS Z PUSZKI DO CIASTA: 10 plastrów
    - czekolada biała: 100 gramów
    - śmietana 30%: 500 mililitrów
    - cukier puder: 4 łyżki
    - ŚMITAN FIX: 2 sztuki
    - WIÓRKI KOKOSOWE DO KREMU: 50 gramów
    - ANANAS Z PUSZKI DO KREMU: 10 plastrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki pinakolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JAJKA UBIĆ Z CUKREM NA PUCH
  • 2. DODAĆ MĄKĘĘ, SODĘ, PROSZEK I WYMIESZAĆ MIKSEREM
  • 3. DODAĆ OLEJ I WYMIESZAĆ MIKSEREM
  • 4. DODAĆ KOKOS , POKROJONEGO W KOSTKĘ ANANASA, POSIEKANĄ NA DROBNO CZEKOLADĘ I WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ
  • 5. ROŻŁOŻYĆ CAIASTO DO FOREMEK WYŁOŻONYCH PAPILOTKAMI
  • 6. PIEC 20 MIN W TEMP 180 STOPNI
  • 7. KREM : ŚMITANĘ UBIĆ DODAĆ CUKIER PUDER, ŚMITAN FIX I JESZCZE CHWILKĘ UBIJAĆ. DODAĆ POKROJONY NA DROBNO ANANAS, WIÓRKI KOKOSOWE I WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ
  • 8. WYSTUDZONE BABECZKI OZDOBIĆ KREMEM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować