BABECZKI ŚMIETANKOWE Z MIGDAŁAMI I KOKOSEM

0 (0 ocen)

WYŚMIENITE DO POPOŁUDNIOWEJ KAWKI

Składniki:

  • 2 SZKLANKI MĄKI
    3 JAJKA
    1 SZKL. KWAŚNEJ ŚMIETANY
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU
    1 CUKIER WANILIOWY
    3 ŁYŻKI MASŁA
    1 ŁYŻKA WIÓREK KOKOSOWYCH
    1 ŁYŻKA MIGDAŁÓW

Babeczki śmietankowe z migdałami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem i masłem , wlać śmietanę i cały czas mieszając wsypywać mąkę z proszkiem . Dodać wiórki i migdały. Wymieszać.
  • 2. Przełożyć do foremek na babeczki .
  • 3. Piec w temp 180 st. około 30 minut .
  • 4. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy