Babka ucierana Lemon

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jak tradycja to tradycja, babka na Wielkanoc musi być.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna tortowa: 25 dekagramów
    - cukier: 25 dekagramów
    - margaryna: 25 dekagramów
    - jajka: 6 sztuk
    - cytryna: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 sztuka
    - czekolada mleczna tabliczka: 0.5 sztuki

Babka ucierana lemon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem dodawać kolejno żółtka, sok i skórkę otartą z cytryn, mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koncu dodać ubitą pianę z białek. Lekko wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy. Piec ok. 50 minut w temp. 170-180 st. C. Po upieczeniu polać roztopioną czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy