BABKA Z MAKIEM I MARCEPANEM

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ta babka jest znakomita w smaku i bardzo łatwa w przygotowaniu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - 1 szklanka jogurtu naturalnego
    - 1/3 szklanki oleju
    - 3 jajka
    - ¾ szklanki cukru
    - 2 szklanki mąki pszennej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 4 łyżki maku
    - 100 g marcepanu
    - ¼ łyżeczki esencji waniliowej lub migdałowej
    - lukier do polania
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka z makiem i marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marcepan pokrój w małą kostkę.
    2. W misce połącz jogurt, jajka, olej i cukier, wymieszaj łyżką. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, wymieszaj- także łyżką. Dodaj marcepan, połącz.
    3. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i piecz ok. 60 minut w temp. 170 stopni C.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marcepan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować