Babka z migdałami i polewą likrowo-kokosową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

To przepis wzbogacony nutką nowoczesności.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 jaj
    Kostka margaryny
    ¾ szklanki cukru
    Około 1,5 szklanki mąki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Pół szklanki mielonych migdałów
    Kilka łyżek wiórek kokosowych
    lukier likrowo-kokosowy:
    około 1/3 szklanki likieru kokosowego
    Cukier puder

Babka z migdałami i polewą likrowo-kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzyj z cukrem i jajami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia
    i kokos, migdały. Przełóż do formy na babkę o średnicy około 24 cm.
    Piecz około godzinę w temp. 160-170 stopni. Przygotuj lukier; likier
    wymieszaj z cukrem pudrem, tak aby powstała dość gęsta polewa. Udekoruj
    nim babkę po przestygnięciu.

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Komentarze

Podobne przepisy