Babka z budyniem

0 (0 ocen)

Bardzo prosta babka z dodatkiem budyniu.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki tortowej
    1 budyń ja miałam malinowy choć był bardzo mało malinowy :)
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    2 jajka
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka z budyniem 1. Mąkę przesiać do miski wymieszać z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i cukrem w drugim naczyniu wymieszać olej, mleko i jajka, następnie wlać do suchych składników i wymieszać.
  • babka z budyniem 2. Ciasto wystarczy wymieszać łyżką i dopiero dodać proszek budyniowy i ponownie wymieszać.

    Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać np. bułką tartą, następnie napełnić ją ciastem.
  • 3. Piec w temp. 175 st około 60 minut po upieczeniu i wystudzeniu ostrożnie wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować