Babka z jabłkami

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zwykła, łatwa i pulchniutka babka z jabłkami, w sam raz na zimne wieczory do kawy i herbatki.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1/3 kostki margaryny
    1/2 szklanki cukru
    3 jaja
    3 łyżki oleju
    1 łyżka octu jabłkowego
    1 szklanka mąki pszennej tortowej
    1/2 szklanki maki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier wanilinowy

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka z jabłkami. 1. Masło ucieramy wraz z cukrem i żółtkami. Dodajemy następnie olej oraz ocet. Nadal miksujemy. Do takiej masy wsypujemy po troszku mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i stopniowo dodajemy ją do masy. Wszystko delikatnie mieszamy. jedno jabłko myjemy i obieramy kroimy na cienki księżyce. Do keksówki o wymiarach 9/27 wkładamy papier i wylewamy masę. Do ciasta wkładamy jabłka i pieczemy ok1 godziny w temperaturze175 stopni.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować