Babka biszkoptowa z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto I
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać żółtka cały czas miksując.
Następnie dodać śmietanę,potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,całość wymieszać.
2.Ciasto II
Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier puder,wsypać obie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i mieszając łyżką w jedną stronę dodawać stopniowo stopioną margarynę.
3.Białka ubić na sztywno i dalej miksując dodawać stopniowo cukier i żółtka na koniec dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.
4.Foremkę na babkę wysmarować masłem wlać ciasto I,potem II,a na końcu ciasto III.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 1 godziny.
Pon upieczeniu wystudzić.
5.Czekoladę połamać na kawałki,włożyć do miseczki,miseczkę umieścić na garnku z gotując się wodą i czekać aż czekolada się rozpuści na koniec wlać śmietankę i wymieszać.
Rozpuszczoną czekoladą polać,zimną babkę,udekorować cukierkami lub perełkami.
Komentarze