Babka cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Odkąd dostałam przepis na to ciasto, gości ono w moim domu bardzo często.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 kostka margaryny,
    - 4 jajka,
    - 2 szklanki maki,
    - ¾ szklanki cukru,
    - ¼ szklanki mleka,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 2 torebki kisielu cytrynowego,
    - Olejek cytrynowy

    - ananasy kandyzowane ( można je kupić na wagę)

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy stopniowo całe jajka. Miksujemy. Dodajemy aromat, a w dalszej kolejności wymieszane ze sobą sypkie składniki. Na końcu wlewamy mleko. Do masy dodajemy ananasy kandyzowane. Mieszamy całość łyżką.
    Ciasto przelewamy do keksowej foremki (22x 8 cm) Pieczemy około 50 min w 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy