Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym

4.5 (141 ocen)

  • 15 min

Babka jest bardzo pulchna i mięciutka.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    -1 szklanka cukru
    -150 g margaryny
    -3 jajka
    -1 kisiel cytrynowy
    -1 cukier waniliowy
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -2 opakowania serka homogenizowanego
    -sok wyciśnięty z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po kawałku miękką margarynę, miksujemy, aby nie było grudek. Gdy masa będzie gładka, dodajemy powoli (cały czas miksując) mąkę, kisiel oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Następnie dodajemy serek homogenizowany, sok z cytryny oraz cukier waniliowy, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przekładamy do silikonowej formy i pieczemy około 50 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować