Babka czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Babka jest bardzo czekoladowa, miękka i aromatyczna. Polecam nie tylko na Wielkanoc.

  • 40 min

Składniki:

  • • 125 g masła
    • 3/4 szklanki cukru
    • 2 jajka
    • 1 czekolada gorzka
    • 2 łyżki kakao
    • 1,5 szklanki mąki
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 3/4 szklanki mleka
    Polewa
    • 1 czekolada gorzka
    • 1/2 szklanki śmietanki 30%
    • kilka pianek marshmallows
    • cukierki kolorowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Masło utrzeć z cukrem na biały krem, dodawać po jednym jajku.
    • Czekoladę rozpuścić na parze, wystudzić i delikatnie wymieszać z masą maślaną.
    • Mieszać z suchymi składnikami na przemian z mlekiem.
    • Piec 30 minut w temp 170 st.C.
    Polewa
    • Rozpuścić na parze czekoladę ze śmietanką i posmarować pędzelkiem babkę.
    • Pianki pociąć nożyczkami na płatki i zrobić kwiatki. Do środka włozyć po kolorowym cukierku.

Porady

To jest porcja na dużą formę, ale ja zrobiłam trzy mniejsze babki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować