Babka jagodowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smak tego ciasta pamiętam z dzieciństwa. Troszkę go urozmaiciłam i smakuje jeszcze lepiej niż dawniej.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 jajka
    Niepełne 2 szklanki mąki pszennej
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Kostka masła
    Niepełna szklanka cukru kryształu
    Łyżka cukru migdałowego
    Około ¾ szklanki jagód
    Bułka tarta
    Lukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody umyj i osusz. Margarynę otrzyj z jajkami oraz cukrami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie zmiksuj. Na końcu wsyp jagody obtoczone w bułce tartej. Masę wyłóż do formy na babkę. Piecz około 45-50 minut w temperaturze 170 stopni.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować