Babka jogurtowa

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Ciasto doskonale nadaje się również do przygotowania małych muffinek.

  • 20 min

Składniki:

  • • kubeczek jogurtu naturalnego
    • 2 kubeczki mąki
    • 1 kubeczek cukru
    • 1 kubeczek oleju
    • cukier waniliowy
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 3 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka wymieszać z jogurtem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Wymyć kubeczek po jogurcie i odmierzać nim kolejne składniki. Ubić pianę z białek , na koniec ubijania dodać cukier. Do żółtek wsypać mąkę, potem delikatnie wymieszać z pianą z białek. Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec około 40-50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KHWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować