Babka kawowa z owocami goji

0 (0 ocen)

Pyszna, delikatna z aromatem kawy.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    4 jajka
    200 g miękkiej margaryny
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka cukru
    2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej (proszek)
    1/4 szklanki mocnego naparu z kawy
    1 płaska łyżka kakao
    2 łyżki suszonych owoców goji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka kawowa z owocami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodając po jednym jajku. Następnie dodawać kawę w proszku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciągle ucierając wlewać stopniowo zimny napar z kawy. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Do ciasta dodać owoce goji, wymieszać. Przełożyć to formy nasmarowanej margaryną i oprószonej bułką tartą. Piec ok 40 min w temperaturze 190 stopni ''do suchego patyczka''. Wystudzoną posypać cukrem pudrem lub polać polewą bądź lukrem. Dodatkowo można ozdobić owocami goji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Babka

To może cię zainteresować