BABKA KOKOSOWO-KAWOWO-KAKAOWA

5 (198 ocen)

mała słodkość na niedzielę, którą szybko się robi

Składniki:

  • 2 jajka,
    1 szkl. cukru,
    2 szkl. mąki,
    1 szkl. mleka,
    ½ kostki rozpuszczonej margaryny,
    2 łyżeczki kakao,
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej,
    3 łyżki likieru kokosowego,
    1 łyżeczka sody
    Dodatkowo:
    olej, wiórki kokosowe

Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Babka kokosowo-kawowo-kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wym.10x30 cm smarujemy olejem, wysypujemy grubo wiórkami kokosowymi. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, mleko oraz resztę składników. Przekładamy do formy. Pieczemy 40-45 min.w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kawa Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować