Babka marchewkowa z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: jajka wybić, posolić, dodać cukier i utrzeć robotem na puszystą, białą masę. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia wymieszać, dodawać porcjami do masy jajecznej na przemian z olejem, mieszać robotem na średnich obrotach, by powstała jednolita masa. Na koniec dodać utartą marchew, zostawić 1 łyżeczkę. Całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Gruszki obrać, pokroić w kostkę wymieszać z 1 łyżeczką marchewki. Formę natłuścić, przełożyć część masy, ułożyć kostki gruszek, znów powtórzyć czynność do wyczerpania składników. Wyrównać wierzch, wstawić do podgrzanego piekarnika, piec w temp. 180 stopni 60 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze