Babka migdałowa z kawą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka babka migdałowa do popołudniowej kawy, mimo że sama jest lekko kawowa. Bez glutenu i bez jajek, o piaskowej, puszystej konsystencji.

  • 60 min

Składniki:

  • • 200 g mąki migdałowej
    • 150 g mąki kukurydzianej
    • 50 g mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki cukru
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody
    • 2 łyżki octu
    • 100 ml oleju
    • 1 mały jogurt naturalny
    • 150 ml mocnej kawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka migdałowa z kawą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Wymieszać razem suche składniki oprócz sody.
    • Wymieszać mokre składniki oprócz octu.
    • Sodę wymieszać z octem i wlać do mokrych składników.
    • Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać razem.
    • Wylać ciasto do foremki na średnią babkę wysmarowanej masłem i posypanej mąką migdałową.
    • Piec w 180 st.C przez 45-50 minut.
    • Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub udekorować bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować