Babka mocno orzechowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Szybka i smaczna baba nadziana orzechami ;)

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki

    1 szklanka cukru

    margaryna

    3 duże jajka

    2 łyżeczki proszku

    3 łyżki cappuccino o smaku orzechowym

    2 łyżki Nutelli

    2 Garści orzechów

Babka mocno orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę na babką smarujemy tłuszczem .

    Margarynę ucieramy z cukrem dodajemy kolejno jaja . Następnie mąkę z proszkiem i cappuccino mieszamy dokładnie . Na końcu dodajemy nutallę i orzechy mieszamy jeszcze raz

    Pieczemy 45 - 50 minut w 180 stopniach sprawdzamy patyczkiem ;)

Porady

Można też użyć innego kremu orzechowego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy