Babka na Majonezie

0 (0 ocen)

Długo trzyma świeżość, jest puszysta i wilgotna.

Składniki:

  • 4 jajka
    0,5 szklanki cukru pudru
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku
    1 cukier waniliowy
    6 łyżek majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    100 g suszonej żurawiny

Babka na majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy. Do sztywnych dodajemy na przemian cukier i żółtka. Gdy cukier się rozpuści łączymy z przesianymi mąkami, proszkiem i cukrem waniliowym. Na końcu dodajemy majonez i żurawinę i wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę o długości 30 cm smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy