Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream, to urozmaicenie tradycyjnej babki. Smaczna i w miarę prosta. Dodatki typu czekolada i cukierki krówki sprawiają, że ciasto smakuje i wygląda super.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 2 szklanki
    - margaryna: 20 dekagramów
    - irish cream: 140 mililitrów
    - cukierki krówki: 20 dekagramów
    - czekolada twarda: 0.5 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cukier puder do posypania: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Cukierki Krówki Jajko

Babka pieguskowo - ciągutkowa z irish cream. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream 1. Cukier utrzeć z margaryną. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Do jednolitej masy dolewamy Irish Cream i ponownie miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy aż połączą się składniki. Cukierki "Krówki" tniemy na trzy części.
    Czekoladę kroimy w drobną kostkę - wrzucamy i chwilkę miksujemy ( ok 5 s ). Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 min. w temp. 180'C. Gotowe letnie ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować