Babka puchowa

4.87 (182 ocen)

  • 60 min

Babka puchowa jest lekka jak chmurka i rozpływa się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek
    25 dag masła
    2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek mąki pszennej
    6 łyżek oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

4.87 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka puchowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z jajkami i cukrem. Dodać obie mąki, proszek, olej i ocet. Zmiksować na jednolitą masę i przelać do formy obsypanej bułką tartą.
  • 2. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 1h.
  • 3. Po ostygnięciu babki można ją polukrować i posypać kolorowymi cukiereczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować