Babka rumowa

4.5 (156 ocen)

  • 15 min

Proste ciasto, unoszące się aromatem.

  • 15 min

Składniki:

  • kostka margaryny (250g)
    2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżka rumu lub kilka kropel aromatu rumowego
    opakowanie cukru waniliowego
    + cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka rumowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić, ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będą ubite, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i chłodną margarynę. Na koniec dodać rum i dokładnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 30-40 min. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Forma - keksówka 30x7cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować