Babka serowa z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Cytrynowa babka z bakaliami, która na długo zachowuje swoją miękkość i świeżość za sprawą dodatku sera. Bardzo mięciutka i puszysta. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    400g białego sera (może być z wiaderka)
    200g masła
    5 łyżek oleju
    1 szklanka cukru
    3 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki soku z cytryny
    32g cukru waniliowego
    5 łyżek rodzynek
    Opakowanie skórki pomarańczowej

Babka serowa z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę wbijając kolejno jajka, na koniec gdy masa będzie puszysta wlać olej. Nie przerywając miksowania wkładać partiami ser, wsypać przesianą mąkę z proszkiem oraz bakalie z sokiem z cytryny.
    Piec w wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą formie, w temp.180 stopni przez 45-50 minut. Po ostygnięciu polać lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy