Ciekawa propozycja na niedzielne śniadanie, kiedy mamy więcej czasu niż zwykle.
12 min
Składniki:
- 1 bagietka
- 2 kulki mozzarelli po 150 g
- 2 sztuki kiwi zielone
- 2 sztuki kiwi żółte
- masło do smarowania
- liście bazylii
- 3-4 łyżki oliwy do polania
Bagietka z mozzarellą i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Bagietkę pokroić na skos na równej wielkości kromki.
- Posmarować bułkę masłem.
- Kiwi obrać i pokroić w plastry.
- Mozzarellę pokroić w plastry.
- Kłaść na zakładkę plasterek kiwi zielonego, mozzarelli i kiwi żółtego.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 2-3 minuty.
- Ser ma być lekko rozpuszczony, należy pilnować aby nie rozpłynął się.
- Podawać udekorowane listkiem bazylii i polane oliwą.
Komentarze