Bagietka caprese

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowo i lekko na wiosenno-letnie śniadanie zachwyci zarówno dorosłych jak i dzieci,zawiera mało kalorii dlatego polecam wszystkim......

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pszenna bagietka
    1 młoda cukinia
    2 pomidory
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    1 kulka sera mozzarella
    cienki szczypiorek
    zioła włoskie do smaku
    sól morska do smaku
    liście sałaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bagietka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bagietka w trakcie przygotowania 1. Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Warzywa myjemy kroimy w cienkie plasterki ,czosnek rozgniatamy lub przeciskamy przez praskę dodajemy do masła i łyżka mieszamy i robimy masełko czosnkowe którym smarujemy bagietki . Na posmarowaną bagietkę układamy na przemian plasterki cukinii i pomidorka,sera mozzarella ,posypujemy do smaku solą morską i ziołami włoskimi. Wstawiamy do nagrzanego do 200* stopni piekarnika i opiekamy około 6 -10 minut,aż ser się roztopi a cukinia lekko zmięknie Podajemy na sałacie posypane grubo posiekanym szczypiorkiem. Z kubkiem gorącej herbaty. Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Sałata Sery Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować